Munkatársaink

Akik nélkül nem működne az egyesület

Koha Csaba

A MAFITA Egyesület elnöke

2006-ban kezdtem el a Mafita alkalmaira járni Bodó GergÅ‘ kérésére, hogy elÅ‘adást tartsak a fiataloknak az alkohol káros hatásairól. Ezek után annyira megtetszett a társaság, hogy hamarosan állandó taggá váltam, késÅ‘bb pedig társainkkal együtt elkezdtünk nonprofit szervezetként működni. 2010-ben választottak meg az egyesület elnökének, mivel GergÅ‘ barátom külföldre költözött. SzervezÅ‘ként megfogtak a gyerekekkel való bizalmas beszélgetések, amelyek során mindig igyekeztem nekik támogatást és segítséget nyújtani a mindennapok terén. A mai napig is szinte minden fiatal szívesen megnyílik nemcsak nekem, de a többi szervezÅ‘nek is, ezzel hosszan tartó és erÅ‘s kapcsolatokat létrehozva. Ezek a kötÅ‘dések jelentik ma a Mafita alapját, biztosítva egy befogadó, és támogató közösséget a fiatalok számára.

IMG_20190305_231124.jpg

Szabó-Kovács Edina

adminisztratív háttér, irodakukac

Mindig is fontosnak tartottam azt, hogy a fiatalok találkozhassanak olyan értékkel, amely stabil alapokat adhatnak számukra, így már fiatal felnÅ‘ttként, még az Egyesület megalakítása elÅ‘tti idÅ‘ben részt vettem FÉK órák tartásában, és a pénteki klubok szervezésében. Élmény volt számomra azt látni, hogy a fiatalok mennyire vágynak arra, hogy az Å‘ket érdeklÅ‘ témákról beszélgessünk velük,  és szeretÅ‘, befogadó közegben milyen nyitottak tudnak lenni. Életem egyik legszebb emléke az a nyári MAFITA tábor, amelyben szervezÅ‘ként a kisiskolás korosztállyal foglalkozhattam.

IdÅ‘közben anyuka lettem, és pici gyerekek mellett sokkal kézenfekvÅ‘bb volt, hogy az Egyesület adminisztratív háttér-feladatiban vállaljak szerepet.

IMG_20190225_114844.jpg

Várfalvi Péter

Technikai háttér, weblap, social media, nyári tábor, KlubPéntek, FÉK órák

13 éves koromban kezdtem el járni az egyesület által szervezett pénteki klubalkalmakra. Rengeteget tanultam, fejlÅ‘dtem és mindeközben jól éreztem magam egy kiváló társaságban, nagyszerű szervezÅ‘k között egy biztonságos helyen. KésÅ‘bb jöttek a nyári táborok és onnan már nem volt megállás. Az egyesület pótolhatatlan része lett a mindennapjaimnak és életre szóló barátságok köttettek. IdÅ‘vel nem volt kérdés számomra, hogy csatlakozni szeretnék a szervezÅ‘k köréhez, mert ezzel is szeretném meghálálni és tovább adni mindazt a sok jót, amit kaptam.

Végzettségek: BiztonságszervezÅ‘, Tűzvédelmi elÅ‘adó, Munkavédelmi technikus,     Had- és biztonságtechnikai mérnök

IMG_20190305_230754.jpg

Vajda Villő

Nyári tábor, KlubPéntek, tanulószoba

9 évesen ismerkedtem meg a Mafita Egyesülettel, amikor elÅ‘ször mentem táborba. Már elsÅ‘re nagyon tetszett a közösség, és miután minden évben visszajártam, 14 évesen csatlakoztam a klub alkalmakhoz is, ami nagyon jó döntés volt. A klubok biztosítanak a fiatalok számára egy olyan helyet, ahol beszélgethetnek, lazíthatnak, és elfelejthetik a problémáikat, vagy épp megoldást találhatnak rájuk. Ez a fajta nyitottság, és összetartás segít abban, hogy néha kiszakadjunk a mindennapok rohanásából, amire szerintem mindenkinek szüksége van. Miután rendszeresen besegítettem a klubok és táborok lebonyolításában, hamarosan a szervezÅ‘k között találtam magam, és azóta aktív tagja vagyok a Mafita egyedülállóan erÅ‘s közösségének.

Tanulmányok: Deák Ferenc Gimnázium speciális angol szak

52736399_1031996450327741_33853847441653

Vidákovics Alíz

Nyári tábor, Klubpéntek, FÉK órák, osztálykirándulás

16 éves koromban ismertem meg a Mafita egyesületet egy nyári tábor alkalmával. Emlékszem, hogy a második napon érkeztem, és izgultam, hogy biztos nehéz lesz a beilleszkedés.
Szerencsére nem így történt. Egy olyan közösségbe csöppentem, ahol nagyon könnyen tudtam új barátokat szerezni, és ezek a mai napig is kitartanak. A tábor után annyira beszippantott ez a jó hangulat és társaság, hogy nem hagyhattam ki a Klubpéntekeket és egyéb programokat.
18-19 éves koromban olyan szerencsés voltam, hogy én is önkéntes szervezÅ‘je lettem az egyesületnek. Táborok, FÉK órák, Klub alkalmak, osztálykirándulások szervezésében, lebonyolításában aktív részvételt vállaltam. 2016-ban lediplomáztam, a Juhász Gyula PedagógusképzÅ‘ karon, és azóta óvónÅ‘ként dolgozom. A munka mellett azonban igyekszem továbbra is aktív tag lenni. Vidám és pörgÅ‘s ember vagyok, de mindezek mellett, szociálisan érzékeny személynek is tartom magam. Így tehát, ha egy jót akarsz röhögni, vagy talán egy komoly beszélgetésre lenne szükséged, állok rendelkezésedre:) !

Végzettség: SZTE-JGYPK Óvodapedagógia

22491972_1560053140719644_14616427426763

Szabó Eszter

Nyári tábor, KlubPéntek

Minden egy nyári táborral kezdÅ‘dött...beszippantott, magával ragadott és azóta nem ereszt el. Ez nem más mint a MAFITA!  20 évesen csatlakoztam az egyesület nyári táborának az önkéntes csapatához és azóta minden nyaram egyik fénypontja ez az esemény!
Fontosnak tartom, hogy egy olyan közeget teremtsünk a fiatalok számára ahol biztonságban érzik magukat, ahol segítséget kérhetnek és gondolataikat, kérdéseiket bátran megoszthatják velünk.
Ha vágysz egy olyan közösségre ahol kíváncsiak rád, ahol értékesnek tartanak és ez az érték nem teljesítményen alapul hanem azon hogy egyedi és különleges vagy, akkor itt a helyed közöttünk!
Végzettség: ELTE-TÓK CsecsemÅ‘ és kisgyermeknevelÅ‘

IMG_20190227_171238.jpg

Kovács Aurél

Nyári tábor, KlubPéntek

2016 elején egyik szervezÅ‘ társam megkérdezte, hogy volna-e kedvem részt venni gyerekek nyári táboroztatásában a Mafita égisze alatt. Miután tisztáztuk, hogy mi az a ’mafita’ nagy örömmel mondtam igent. Azóta boldogítom a Mafita apraja-nagyját, és továbbra is elsÅ‘sorban a nyári táborok szervezésében, le(túl)bonyolításában veszek részt.Budapesten élek és dolgozom gépészmérnökként, ezért a többi egyesületi programból, feladatból csak alkalmanként (ahogyan épp idÅ‘m engedi) tudok részt vállalni.A táborban fÅ‘ „szakterületem” a játékprogramok, vetélkedÅ‘k szervezése.

Végzettség: BME Mechatronikai mérnök BSc

További munkatársaink

​

Azon önkéntes szülÅ‘k, barátok, ismerÅ‘sök, családtagok, pedagógusok akik idÅ‘t, energiát, szaktudást, pénzt és anyagi javakat nem kímélve segítik munkánkat évrÅ‘l évre, vagy akár egyszeri alkalommal. Mindannyiunk munkája egységesen szükséges, hogy a jövÅ‘nket egészséges lelkületű, teljes életet élÅ‘ emberek élhessék. Köszönjük a támogatást!