top of page

KlubPéntek

Egy biztos hely péntek estére

Az iskolai FÉK órák során egyre inkább megfogalmazódott az igény mind a szervezők, mind a fiatalok részéről, hogy a programsorozat befejezése után is legyen egy olyan elfogadó, biztonságos tér, ahol a fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek, barátságokat alakíthatnak ki. Ezért indítottuk be rendszeres klubalkalmainkat, ahol témakiértékelő beszélgetésekkel, játékesttel vagy épp sportprogramokkal várjuk a fiatalokat.
A beszélgetések témái változatosak, és igyekeznek a fiatalok kimondott és ki nem mondott kérdéseit, problémáit körbejárni. Beszélgetünk álmokról és vágyakról, a jövőképről, emberi kapcsolatokról, a nehézségekről, hűségről, félelmekről, de hobbiról, filmekről, beilleszkedésről, barátokról is – a cél, hogy a fiatalokat bevonjuk, gondolkodásra ösztönözzük, hogy önálló, érett, megfelelő döntéshozatalra képes egyéniségekké válhassanak.
A KlubPénteket, mint az a nevében is benne van, minden pénteken 7 és 9 óra között tartjuk meg. A megcélzott korosztály a 12-18 évesek.

A klubalkalmak programjai változatosak:
Témakiértékelő beszélgetés: kiválasztunk egy témát (például: Megőrjítesz!, Bátorság vagy vakmerőség, Döntések, Félelem, Fogadalmak, elhatározások, Konfliktusok, Mi az a feminizmus? Szeretetnyelvek), és minden eszközt megragadunk, hogy érdekesen beszélgessünk róla. Itt szabadon elmondhatják a fiatalok véleményüket, vitatkozhatnak, de csendes megfigyelőként is részt vehetnek. A témákat igyekszünk a fiatalokkal közösen, az igényeknek, az érdeklődéseknek megfelelően kiválasztani, és ahhoz igazítani.
Ha kedvünk tartja, játszunk, azaz csinálunk egy fergeteges Activity show-t vagy Beugrózunk; esetleg sportolunk egyet: foci, teke, bowling, korcsolyázás, vagy ami jön.
Az alkalmakon az interaktivitás kulcsszerepet játszik; hogy mindenki szóhoz jusson, és bátrabban megnyilvánulhasson, kiscsoportos beszélgetéseket is tartunk a nagyobb csoporton belül.
A klubalkalmak teázással, sütizéssel, szabad beszélgetéssel érnek véget.

A fiatalok számára ingyenes a MAFITA Egysület által szervezett klub minden szolgáltatása.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

A következő alkalom programjáról, és idejéről a Facebook oldalunkon lehet tájékozódni. Az alkalmakat jelenleg a Hétvezér utca 4. alatt tartjuk.

bottom of page